Raziskave Myobrace®

Aktualno

Obstajajo obsežne raziskave o vzrokih neporavnanih zob, prednosti zgodnjega zdravljenja, pozitivnih učinkov popravljanja mišičnih funkcij in učinkovitosti Myofunctional pre-ortodontskega zdravljenja z uporabo Myobrace® aparatov. Raziskave so pokazale, da tesno stanje zob, nepravilni razvoj čeljusti in druge miofunkcionalne težave niso posledica velikih zob v majhnih čeljustih ali drugih dednih dejavnikih.

Resnični vzroki za neporavnane in tesne zobe so; dihanje skozi usta, uhajanje in nepravilna pozicija jezika, obratno požiranje, sesanje palca, dude..

Mnogi izmed raziskovalnih člankov se nanašajo na pre-ortodontski aparat znan kot »Trainer for Kids ™ (T4K®)«, ali » Trainer for Alignment ™ (T4A ™)«  ter druge aparate iz »The Trainer System ™« linije. Vse navedene aparate je oblikoval MRC (MyoResearch®), ti pa so sedaj kategorizirani kot linija Myobrace®.

Ključne objavljene raziskave o miofunkcionalni ortodontiji in metodah zdravljenja, ki jih uporablja Myobrace®, so navedene spodaj:


3 od 4 otrok ima malokluzijo

Ti članki so preučevali vzorce italijanskih srednjih šol ter kolumbijskih otrok in mladostnikov pri tem pa ugotovili, da je več kot 75% te vzorčne populacije pokazalo določeno obliko malokluzije (ortodontska nepravilnost).

European Journal of Orthodontics 27, (2005), str.601-606

European Journal of Orthodontics 23, (2001), str 153-167


Prednost zgodnjega ortodontskega zdravljenja

Ti članki vsebujejo klinične raziskave na otrocih, kjer so dokazali pozitivne rezultate zgodnjega preventivnega zdravljenja s pomočjo uporabe MRC-pripomočkov.

Zgodnje zdravljenje pomeni obravnavo pacienta, v obdobju razvijanja zob, čeljusti in obrazne strukture. Pomaga izboljšati navade, katere kasneje povzročajo neporavnane zobe, izboljša razvoj obraza ter posledično zmanjša potrebo po intenzivnem ortodontskem zdravljenju, ko je pacient starejši.

American Journal of Orthodontics Dentofacial Orthopedics. Feb 2008;133 (2)

Journal of Pediatric Dentistry, Volume 31, No 4, 2007

Journal of Clinical Pediatric Dentistry, Volume 32, No 4, 2008

Mondo Ortodontico. Feb 2002